Pokud si Vaše rodina potrpí na klasická česká jídla, tak to ještě neznamená, že byste museli strávit u plotny celé dopoledne. Také vepřo knedlo zelo má svou rychlejší a hlavně zdravější variantu!
Vepřo knedlo zelo:
Suroviny:
4 kotlety
2 lžíce oleje
sůl
pepř
kmín
stroužek česneku
1 cibule
1 hotový knedlík z celozrnné mouky
1 sáček kysaného zelí
Postup:
1. Kotlety osolíme, lehce opepříme a osmahneme na oleji z obou stran.
2. Vložíme je do pekáčku, pokmínujeme, přidáme rozpůlenou cibuli, stroužek česneku a pečeme v troubě asi 20 minut. Maso občas zkontrolujeme a podlijeme vodou.
3. Celozrnný knedlík nakrájíme na tenké plátky a ohřejeme v pařáčku. (V mikrovlnce to není ono.)
4. Rozděláme sáček s kysaným zelím, slijeme vodu a zelí lehce prohřejeme v kastrůlku. Můžeme přidat lžíci cukru, špetku majoránky a kmín.
5. Hotové kotlety rozložíme na talíře, přidáme zelí a plátky knedlíku, které poléváme šťávou z masa.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty z vepřového masa